Dotácia od samosprávneho kraja: Pomoc pre bicyklistov

Máte doma elektrobicykel a neviete, kde by ste mu mohli dobiť baterky? Urobiť tak môžete aj na dvoch miestach v našej mestskej časti. Väčšinu nákladov pokryli financie z dotácie Bratislavského samosprávneho kraja. 

Elektrobicykle sú nielen módny trend, ale aj rýchly spôsob dopravy po meste. Čo však urobiť vtedy, keď modernému a smart pomocníkovi dôjde „palivo“? Riešenie nájdete aj v Ružinove. Na trhoviskách Miletičova a Herlianska sú inštalované nabíjacie stanice pre elektrobicykle.

Väčšinu financií, 75% nákladov vo výške vyše 5-tisíc eur, naša mestská časť získala z dotácie Bratislavského samosprávneho kraja na podporu životného prostredia a rozvoja vidieka. Zvyšná suma išla z rozpočtu mestskej časti.

Nabíjacie stanice sú univerzálne pre viaceré typy elektrobicyklov, súčasne sa môžu nabíjať štyri prostriedky a priemerná doba nabíjania z 10 na 80% kapacity batérie sú dve hodiny. K výbave stanice patria aj dva stojany na bicykle. Popri budovaní cyklotrás je doplnková cyklistická infraštruktúra spôsobom, ako si čoraz viac obyvateľov môže nájsť cestu k alternatívnym druhom dopravy. 

 

Vydanie: December 22 - Január 23