Varíme s TVR: Indické mäso v pita chlebe

Čo potrebujeme: bravčová panenka, olivový olej, cesnak, soľ, čierne korenie, kečup, chilli omáčka, sójová omáčka, worchesterová omáčka, cukor, mletý zázvor, vínny ocot, pita chlieb

Postup: Bravčovú panenku nakrájane na rezance. V miske si pripravíme marinádu. Zmiešame 2 PL olivového oleja, 2 PL kečupu, 2 PL sójovej omáčky a 2 PL worchesterovej omáčky, 1 PL vínneho oleja. Podľa toho, či obľubujeme pikantnejšie jedlá, pridáme chilli omáčku. Roztlačíme 2 strúčiky cesnaku, osolíme, okoreníme, na záver ešte pridáme za lyžicu cukru a mletý zázvor. Všetko spolu všetko premiešane a vložíme nakrájanú panenku. Znova dobre premiešame, misku prikryjeme alobalom a necháme pol hodiny odležať v chladničke. Potom už len na panvici rozohrejeme olej, vložíme namarinovanú panenku a opečieme. Hotové mäso vložíme do pita chleba (bežne sa dá kúpiť v potravinách) a podávame so zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!

Tento aj ďalšie chutné recepty môžete nájsť aj v archíve relácie Menučko na www.tvr.sk.

Vydanie: Marec 2014